Прочитај ми чланак

Руска дума открива колико ће Финску коштати затварање граница и антируска политика

0

Спуштањем нове гвоздене завесе, руководство ове земље кажњава своје грађане и спречава развој земље, навео је Володин, те додао да европске земље већ плаћају цену тога, у Немачкој је рецесија а у Великој Британији стагнација

Затварање контролних пунктова на граници с Русијом коштаће Финску око три милијарде евра, а спуштањем нове гвоздене завесе, руководство ове земље кажњава своје грађане и спречава развој земље, истакао је председник Државне думе Вјачеслав Володин на Телеграму. 

Финске власти су затвориле све контролне пунктове на граници с Русијом, осим оног најсевернијег, подсетио је руски државник.

Ову земљу чека низ проблема, од озбиљног повећања војних издатака због непромишљеног и исхитреног уласка у НАТО до последица које проистичу из незаконитих антируских санкција, с којима европске државе још увек не могу да се изборе, навео је Володин.

„У девет европских земаља економија ће ове године отићи у минус. У Немачкој је рецесија, губитак БДП-а од 0,5 одсто, у Британији стагнација“, навео је председник Државне думе.

Економску ситуацију Уједињеног Краљевства описао је и „Гардијан“, подсетио је Володин и поделио те податке.

„Око два милиона британских домаћинстава је било принуђено да искључи фрижидер или замрзивач како би уштедели новац. Једно од шест домаћинстава је користило јавне просторије за грејање током хладног времена. А 7,3 милиона домаћинстава остало је без хране и других основних потрепштина у последњих шест месеци“, навео је Володин.