Прочитај ми чланак

Русија: Запад у УН припрема „скуп вештица“ поводом годишњице специјалне операције

0

Западни табор држава припрема данас у Уједињеним нацијама правцати „скуп вештица“ и у Њујорк као муве слећу министри европских земаља, написао је на друштвеним мрежама први заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански.

„Западни табор за 23. фебруар у Уједињеним нацијама припрема вештичји сабат поводом друге годишњице од почетка специјалне војне операције. У Њујорк као муве слећу министри европских земаља који се овде не могу видети на тему акција Израела у Гази“, навео је он.

Пољански је истакао да ако се изоставе различите бескорисне свађе у којима ће „увежбавати“ антируску реторику и хвалити кијевски режим, два догађаја заслужују пажњу.

Дебате у генералној скупштини УН почињу данас у 10.00, а Русија ће излагати друга након министра иностраних послова Украјине Дмитрија Кулебе. У 15.00 ће се доржати седница Савета безбедности УН на којој ће учествовати генерални секретар УН Антонио Гутереш на тему Украјине. Према речима Пољанског, Русија ће излагати као једна од последњих чланица Савета безбедности.

Истакао је да су сви извештаји спремни и да је расположење борбено.

На састанцима се очекује и учешће шефова дипломатија Велике Британије, Француске, Немачке, Швајцарске, Пољске, Шпаније, Словеније и Јужне Кореје.