Прочитај ми чланак

Русија скреће пажњу УН: Украјинска војска би могла да користи и хемијско оружје

0

Русија ће и у будућности скретати пажњу светске јавности на то да украјинска војска вероватно користи хемијско оружје, изјавио је први заменик сталног представника Русије у УН Дмитриј Пољански на седници Савета безбедности УН о ситуацији у Украјини.

„Указали смо и на сведочанства да украјинска војска користи хемијско оружје, а која су објављена на интернету. Чим се појави прецизнија информација ми ћемо поново скренути пажњу на ту тему“, написао је на Телеграму.


Пољански је навео да је на седници Савета безбедности УН говорио и суоснивач групе „Пинк флојд“ Роџер Вотерс.

„Роџер је желео да буде уздржан како би избегао оптужбе да је на нашој страни и одлучио је да не говори у своје име, већ у име већине оних чији глас не долази до владајућих кругова и не чује се. Он је указао и на то да је наше акције у Украјини испровоцирао Запад. Лајтмотив је био позив да се заустави безумље западних војно-индустријских кругова, који од сваког рата добијају баснослован новац и због тога и нису заинтересовани за мир“, истакао је он.

Вотерс је излагао на седници Савета безбедности УН о Украјини на позив Русије. Седница је била посвећена томе како испоруке западног оружја у Украјини утичу на одуговлачење конфликта. Волтерс је током говора позвао да се по хитном поступку потпише примирје у Украјини.