Прочитај ми чланак

Русија прети западним трупама: „Ако приђете близу фронта, бићете збрисани“

0

Мировне снаге чије се распоређивање у Украјину под окриљем НАТО-а тренутно разматра у Европи, биће елиминисане ако се појаве на фронту без пристанка Русије.

Ово је саопштио заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

Фото: Министарство одбране Русије

„Очигледно је да су такви мировњаци наши непријатељи, вукови у овчијој кожи. Они ће бити легитимна мета за наше оружане снаге ако буду распоређени на фронту без сагласности Русије, са оружјем у руци и представљајући директну претњу за нас“, написао је Медведев на свом Телеграм каналу.

Према његовим речима, „ти мировњаци“ морају бити немилосрдно уништени јер су „непријатељски војници“ и „погинуће у току борбе“.

„Да ли је Европа спремна за дуг низ ковчега који држе њене мировњаке“, упитао је он.

Медведев је рекао да су истинске намере НАТО-а да стационира мировне трупе у Украјини, које би биле наоружане јуришним пушкама и тенковима, а носиле би, како је навео „некакве плаве шлемове са жутим звездама“.

Медведев је подсетио да се потенцијални резултати таквих акција могу видети у „историји операција које су САД и њихови савезници водили у различитим регионима света, укључујући Кореју, Вијетнам, Југославију, Ирак, Авганистан и бројне афричке земље“.

„Јасно је да се такозване мировне снаге НАТО-а једноставно спремају да уђу у сукоб на страни наших непријатеља како би довели ситуацију на тачку без повратка и покренули Трећи светски рат, за који тврде да га се толико плаше“, поручио је Медведев.