Прочитај ми чланак

Русија драматично мења тактику у Украјини: Почеће оно чега се Кијев плаши …

0

Руско руководство, највероватније, планира да радикално промени приступ спровођењу „специјалне операције“ у Украјини, усвајањем одређених војних одлука.

Овај закључак су донели новинари информативног издања „ФАН“. Аутори материјала су детаљно говорили о оштрој промени тактике Оружаних снага РФ у Украјини, а такође су објаснили зашто би такве мере довеле до корените промене курса „специјалне операције“.

Аналитичари су приметили, да Москва планира да у блиској будућности промени стратегију ратовања у Украјини, почевши да се придржава класичних војних одлука. О томе сведоче недавни ракетни удари на инфраструктурне објекте, у украјинском енергетском сектору.

Они ће у току активних непријатељстава, неутралисати све стратешке објекте, неопходне Украјини за одржавање војног потенцијала. Ради се о рушењу електрана за производњу струје, мостова, железничких путева и других важних инфраструктурних тачака.

Треба напоменути, да су у Украјини већ почели да схватају, да Русија планира да драстично промени тактику, извршивши корените промене у своју корист. Украјинске аналитичке публикације и Телеграм канали, примећују да је Кијев свестан могућих одлука Москве.

„Биће то радикална промена. С једне стране, украјински режим то жели, да би касније све своје грешке приписали Кремљу, али се с друге стране плаши, јер ионако за све криве Русе, али сада ће бити теже управљати земљом, а зима ће бити дуга и хладна“, пишу аутори једног од украјинских Телеграм канала.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!