Прочитај ми чланак

РУСИ У ШОКУ: „Северни ток“ је онеспособљен експлозијама

0

Норд Стреам АГ је прокоментарисао ванредну ситуацију у Северном току и Северном току 2, назвавши ситуацију без преседана.

„Уништење које се догодило истог дана истовремено на три низа приобалних гасоводних система Северни ток је без преседана.

Дан раније, Северни ток 2 АГ је саопштио да је дошло до ванредне ситуације у данским водама на Северном току 2, који је био напуњен техничким гасом. Примећено је да је притисак на линији А нагло опао.

Касније је Норд Стреам АГ известио да је такође забележен пад притиска на обе линије Северног тока.

Данска поморска управа издала је саопштење о цурењу гаса у близини острва Борнхолм, које „може бити опасно за бродарство“.

Како преноси Ројтерс, позивајући се на шведску поморску власт , „постоје два цурења на Северном току: једно у економској зони Шведске и једно у економској зони Данске. Они су веома близу једно другом“.

Сертификација изграђеног гасовода Северни ток 2 обустављена је након почетка руске специјалне војне операције у Украјини.

Пумпање кроз Северни ток је заустављено због потребе за поправком и одржавањем Сиеменс опреме , што је отежано антируским санкцијама са Запада.

Сједињене Државе су активни противник испорука руског гаса Европи. Конкретно, спречили су изградњу Северног тока 2, значајно одложивши његово време. Реализацију пројекта ометала је и Украјина, која се плашила губитка прихода од транзита руског гаса.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!