Прочитај ми чланак

Руси су дуго упозоравали а сада почиње: Бајденов план гура Европу у сукоб…

0

Администрацији америчког председника Џозефа Бајдена потребно је “још веће крвопролиће” на Европском континенту да би спречила колапс своје власти, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

“Да ли чланице Европске уније схватају да их Вашингтон увлачи у директан сукоб са Русијом под заставом НАТО?”, написала је она на свом Телеграм каналу, коментаришући изјаву генералног секретара НАТО да ће испоруке оружја Украјини бити обавезне за чланице Алијансе.

Према њеним речима, хистерично пумпање западне јавности тезом о наводној “директној агресији Русије против западних земаља” значи само једно.

– Бајденовој администрацији је потребно још веће крвопролиће у Европи да би спречила урушавање и сопствене власти и америчке економије – закључила је Захарова.

Претходно, генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг је на конференцији за новинаре уочи министарског састанка НАТО 13-14. јуна најавио да ће испоруке оружја Кијеву постати обавезне за земље НАТО, као и да ће их координисати командне структуре Алијансе под руководством генерала Кристофера Каволија.

Русија сматра да испоруке оружја Украјини ометају решавање конфликта, те да директно увлаче земље НАТО у сукоб.