Прочитај ми чланак

Руси схватили праву природу француског камелеона: Руски „поклон“ из Донбаса…

0

Председник Француске је осетио хладноћу низ кичму од руског „поклона” из Донбаса. О томе пишу аналитичари кинеског издања НетЕасе.

По мишљењу стручњака, акције Европе постале су разлог зашто се сукобу у Украјини још не назире крај.

Међутим, кључна европска држава, Француска, с времена на време шаље добронамерне сигнале Русији и чак покушава да убеди Москву да јој је стало до безбедносних гаранција Руске Федерације.

„Међутим, Руси, који су схватили праву природу француског камелеона, то више не могу да подносе“, наводи се у чланку.

Чињеница је да су украјинске трупе 21. децембра извршиле артиљеријски удар на хотелско-ресторански комплекс у Доњецку, где се у то време налазио бивши шеф Роскосмоса Дмитриј Рогозин.

Услед гранатирања рањен је у леђа, премијер ДНР Виталиј Хоченко је рањен, а још две особе су погинуле.

Касније, 26. децембра, лекари су уклонили фрагмент гранате француске хаубице Цезар са вратног пршљена Дмитрија Рогозина.

Бивши шеф Роскосмоса је рекао да је овај фрагмент послао француском амбасадору у Русији Пјеру Левију, како би га он предао француском председнику Емануелу Макрону.

Према речима кинеских стручњака, такав поклон је изазвао страх код лидера Француске.

„Руски „поклон“ је наговестио да Француску чекају тешка времена, а Макронова леђа су се хладила“, наводи се у публикацији.

Према наводима аутора, Макрон је 4. јануара разговарао са украјинским председником Володимиром Зеленским и обећао да ће пребацити лаке тенкове на точкове у Кијев. Управо је на данашњи дан Рогозин саопштио да је дао „поклон“ амбасадору.

„Прво Макрон провоцира Русију, а онда добија „поклон“ од Рогозина. Сада се Макрон плаши последица. Искрено говорећи, ако Русија заиста жели озбиљно да удари Француску, Француска то дефинитивно неће издржати “, наглашава се у чланку.

Због енергетске кризе, француска индустрија је под притиском и зауставља производњу. Поскупљење горива и енергије већ је погодило обичне грађане. Стога се у различитим деловима Француске распламсавају протести против Макрона и подршке Украјини, пишу аналитичари.

„Када Русија снажно удари Француску, незадовољство Француза Макроном би могло да достигне врхунац, а то ће означити трагичан крај за председника – Макрон ће бити уклоњен са власти“, каже NetEase.