Прочитај ми чланак

Руси наставили интензивне нападе на инфраструктуру Украјине, сви циљеви погођени

0

Министарство одбране Русије саопштило је да су Оружане снаге Русије наставиле да изводе интензивне нападе на објекте војне управе и енергетског система Украјине. Циљ напада је постигнут, сви назначени објекти су погођени, наведено је у саопштењу.

„Оружане снаге Русије су данас наставиле да изводе интензивне нападе високопрецизним оружјем великог домета, из ваздуха и с мора, по објектима војне управе и енергетског система Украјине. Циљ напада је постигнут, назначени објекти су погођени“, наведено је у Министарству одбране Русије

Портпарол Министарства Игор Конашенков је, такође, рекао да је одбијен напад две украјинске чете у правцу Купјанска, да је противник потиснут на почетне позиције и да је изгубио до 40 војника.
Руска војска је у протекла 24 сата одбила све контранападе украјинских снага у правцу Запорожја.

„У запорошком правцу противник је предузео контранападе уз помоћ три тактичке групе на подручју насеља Николској, Новомајорско и Степно у Доњецкој Народној Републици. Сви напади су одбијени. Ликвидирано је више од 30 украјинских војника, као и један тенк и три борбена оклопна возила“, речено је у Министарству.

У Марјанску, у Дњепропетровској области, руска авијација је оборила украјински авион Ми-24, док је у Доњецкој Народној Републици уништено складиште с ракетама за америчке вишецевне ракетне системе „Хајмарс“.

„Уништене су две базе за складиштење горива за украјинску војну технику на подручју градова Дњепропетровск и Павлоград у Дњепропетровској области, пет складишта муниције и ракетно-артиљеријског наоружања, укључујући уједињену групацију Оружаних снага Украјине ‘Приморје’ у области града Николајева. На подручју насеља Претечино у Доњецкој Народној Републици уништено је складиште муниције за америчке системе ‘Хајмарс’“, навео је Конашенков.

Руски комплекси противваздушне одбране су у протекла 24 сата оборили седам украјинских беспилотних летелица и 15 пројектила за вишецевне ракетне бацаче „Хајмарс“, као и шест противрадарских ракета „Харм“.

Украјинске снаге су поново покушале да напредују у правцу Николајева и Кривог Рога, али су одбијене на почетне позиције, изгубивши до 150 војника.

„Украјинска војска је поново, без успеха, покушала да форсира и реку Жребец у Луганској Народној Републици, ликвидирано је више од 80 милитаната“, додаје се у саопштењу.