Прочитај ми чланак

Руси извршили силовит удар: Погођена украјинска авио-база!

0

Руска војска извршила је напад на војну базу у Конотопеу, граду смештеном у Сумској области Украјине, према информацијама које је потврдио координатор проруског герилског покрета, Сергеј Лебедјев.

Овај напад уследио је након што су уочени украјински хеликоптери и примећени инфраструктурни објекти попут хангара, хала за ремонт и касарни за војне снаге.

На војној бази налази се и писта дужине два километра, што је, према речима Лебедјева, био сигнал руским снагама за извођење напада, с обзиром на очекивања Украјине у вези с испоруком борбених авиона Ф-16.

Паралелно с нападом на војну базу, према извештајима украјинске телевизије, јаке експлозије су забележене у Одеси, иако још није потврђено о којем се објекту ради, Сличне експлозије су се чуле и у околини Запорожја.

Претходно су медији известили о узбуни за ваздушну опасност у Одеској, Кијевској и Николајевској области Украјине, као и у делу Херсонске области која је под контролом украјинских снага.

Током ноћи, сирене за ваздушну опасност су се активирале и у Черниговској, Сумској, Полтавској, Черкавској, Кировоградској, Харковској и Дњепропетровској области.