Прочитај ми чланак

Руси имају ракете 10 пута брже од звука: Најјаче оружје још нису ни користили!

0

Ја сам до сада више пута говорио да верујем да Русија као једна велика сила није ушла у тај сукоб тако што је ишла грлом у јагоде. Лако је почети сукоб, треба га завршити. Треба добро проценити чим се располаже. Русија је остала сама и може само на себе да се ослони, каже српски пуковник у пензији Веселин Шљиванчанин.

 

– Не видим другог излаза осим да украјинско руководство се смени и да украјински народ схварти могућност да су суседи једне велесиле и да са њом морају успоставити однос. За Русију нема дилеме, они морају да остану велика сила. Морају остварити циљеве које су себи задали – сматра Шљиванчанин и додаје:

– Постоје разне теорије. Сви имају неке прогнозе. Ја исто говорим по овоме што се види. И даље Русија селективно гађа циљеве како не би угрозила цивилно становништво, али уништава индустријска и електро постројења. Види се да је најутврђенији положај и то још од другој светског рата област Донбаса и ту се воде жестоке борбе.

Он је за Курир ТВ коментарисао оружје којим тренутно располажу руске и украјинске снаге.

– Химерс систем је доста моћан. Један лансер кад испали пројектил он покрива један квадратни километар. Они испале одједном 12 ракета, а свака ракета у свом кућишту има 644 гранате и оние се свуда распршавају.

Насупрот тога Руси имају један систем Торнадо С који нису употребљавали. Такав систем кад покупи то је јако моћно. Само Американци кажу да је најбољи ПВО систем руски С 500. Пошто се тај систем тек уводи од Руса, ја сам чуо да је његова брзина 10 бута већа од звука! И сад замислите тај радат који треба ту ракету да отркије?