Прочитај ми чланак

Родионов за Србин.инфо: Добро је што је Русија напустила споразум

0

- Русија је изјавила да излази из „Споразума о отвореном небу”. Мислим да је ово исправна одлука. Ако је раније, можда и било памети у овом споразуму, сада, након повлачења САД дефинитивно нема шта тамо да се ради. Куцање само на једна врата није више наш избор и никада није ни требао да буде, за Србин.инфо истиче Андреј Родионов, лидер међународног покрета „Свесловенско уједињене и препород” поводом одлуке Федерације Русије да не буде више део споразума о заједничком европском ваздухопловном подручју којег је иначе Србија  потписала 29. јуна 2006. године са Европском унијом јер је то био један од обавезјућих услова за улазак Србије у ту заједницу.

– И нека европске земље размишљају коме да се придруже: Ујка Сему, који их гледа од горе и говори надмочним тоном, или источном руском суседу са којим очигледно имају више заједничког, како на културном тако и на економског плану, додаје Родионов, а затим указује:

Андреј Родионов
(Фото: Незла-Србин.инфо)

–  Русија је спремна на дијалог. Москва не крије да је време да европски политичари имају храбрости да почну да делују у складу са својим националним интересима, те да је потребније да активније воде политику приближавања са Русијом, а не у интересу свог прекоокеанског суверена. Ово је добра шанса, и Европи и Русији, да заједно граде своје добросуседске односе на принципу узајамне користи, а Американци, како каже њихова пословица, нека сами сахрањују своје мртве.

– И уопште, волим што је Русија недавно почела да показује сопствену независну позицију и доноси важне геополитичке одлуке из перспективе наших националних интереса. Тако и треба. И треба мање обраћати пажњу на незадовољство западних ′ партнера′′ и различитих либерала-. Нека се они прилагоде нама, доста смо се ми и наши европски партнери прилагођавали њима. Наша права браћа, пријатељи и савезници у Русију гледају као у империју, која треба да се понаша као империја, без много даљег компликовања. Па хајде да се у томе слажемо!, закључује за наш портал први човек  међународног покрета „Свесловенско уједињене и препород”, Андреј Родионов.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!