Прочитај ми чланак

Робертс: Неспремност Кремља да користи сву силу, довела је свет до нуклеарног рата

0

Ни републиканци ни демократе не подржавају пут нормализације односа са Русијом. Обе странке добијају доприносе за кампању од војног- безбедносног комплекса, и намеравају да наставе да примају оне прилоге, који би иначе ишли противницима у њиховим кандидатурама за реизбор, пише Пол Крејг Робертс.

„AntiWar.com“ извештава, да кључни републиканци врше притисак на Бајденов режим да Украјини пошаље беспилотне летелице „Grey Eagle“, Ф-16 и ракете са дометом од 190 миља, двоструко већим од досадашњих.

Као што сам тачно предвидео, бескрајни рат Кремља систематски шири рат из недеље у недељу. Неспремност Кремља да употреби сву потребну силу како би се сукоб брзо победнички завршио, довела је свет на пут нуклеарног рата, пише Робертс.

Борбе су и даље инч по инч, село по село, а приватна „Вагнер“ група и даље носи највећи део борби.

Руси још увек нису потиснули Украјинце довољно да их спрече да непрекидно гранатирају Доњецк, главни град Доњецке Републике, који је поново ушао у састав Русије.

Дакле, упркос Путиновој изјави, да се Русија никада више неће борити на својој територији, Русија се бори на својој територији, а не на територији Украјине. Још увек нема знакова било каквог покушаја Русије да избаци Украјину из рата. Руске трупе на терену ограничене су на малу област у југоисточном Донбасу.

Спори рат Кремља води ка директнијем сукобу између Русије и Запада. Овако екстреман неуспех у визији и расуђивању, никада се раније није догодило у историји ратовања.

Руски министар спољних послова Лавров, рекао је да ће Русија, ако Вашингтон да Украјини оружје домета од 94 миље, морати да потисне Украјину још 94 миље. Стопом инч по инч, којом Русија напредује, то би потрајало до 2050. године, до када би свет завршио у нуклеарном рату.

Кремљ је направио грешку, и сада је превише привржен својој грешци да би је пустио. Као што записи јасно показују, Вашингтон неће дозволити Русији „ограничену војну операцију“ и успео је да прошири рат, укључујући и њега и НАТО.