Прочитај ми чланак

Ритер: Русија већ побеђује не само Украјину већ и Европску унију, НАТО и СAД

0

АМЕРИЧКИ војни експерт – пуковник Скот РИТЕР – уверен је да рат са Русијом не губи само украјина, већ и Европска унија, НАТО и Сједињене Државе.

Своје виђење ситуације и даљих процеса, Скот излаже овако:

„Русија побеђује у Украјини. Она неће почети нуклеарни рат. Тај рат могу почети Сједињене Државе.

САД су се од 90-их односили према Русији као према слабом побеђеном противнику. Било је: ми стојимо, а терамо све друге да леже.

Кина ће узети Тајван. Можда већ ове јесени. Због свега што може уследити – могао бих имати несаницу. Кинези ће, буду ли морали, потопити и два наша носача авиона.

Ако САД посегну за атомском бомбом, макар и бомбом мале снаге, Кинези ће узвратити. Можемо остати без Сан Франциска, Сан Дијега, Денвера…

Путин је 24. фебруара 2022-ге прешао на практични отпор неодговорној политици САД и НАТО.

Рат поводом Украјине и у Украјини је 70 одсто економски рат, а само 30 стварна војна дејства.

Скот Ритер

То је, у суштини, рат Русије са Западом. Кључни елемент победе над Западом, за Русију није провоцирање отвореног конфликта са НАТО. За Путина је сасвим довољно што НАТО, који користи Украјинце као своју живу силу у овом рату, разара сам себе изнутра.

Русија атакује Запад економским средствима. Она је кренула на одлучни раскид са Западом. Путин је у Санкт Петербургу прогласио победу Русије.

Та победа је већ сада неспорна, зато он на петербуршком економском форуму и није никога убеђивао у ту победу. Он није наступао у стилу: ево, да вам изнесем наш поглед на ситуацију… Не, он је, целим својим држањем и речима, ставио до знања: наша победа је историјска чињеница, а Pax Americana је већ прошлост. Ми идемо у будућност и нећемо се више према Америци односити као према хегемону једнополарног света.

Путин је прогласио прелазак на ново устројство света који се неће заснивати на наредбама диктатора – Сједињених Држава.

Бајденовим наредбама више нико се неће потчињавати, а Европа ће пасти ниско као никад до сада.

Путин је Европљанима и у Санкт Петербургу рекао: ви нисте суверени, а ми са потчињенима Америци не радимо.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!