Ричарде! Води мигранте у Холивуд својим авионом, па их подржавај у својим вилама!

0

Заменик премијера Италије Матео Салвини поручио је америчком глумцу Ричарду Гиру да би мигранте могао својим приватним авионом да пребаци у Холивуд и смести их у своје виле.

Салвини је то изјавио синоћ, након што је холивудски глумац раније у току јучерашњег дана, позвао италијанску владу да прекине да „демонизује људе“ и уместо тога помогне мигрантима који су „заглављени“ на Медитерану на броду којим управља шпанска хуманитарна група.

Гир је јуче, у знак подршке, посетио мигранте на броду „Опен армс“. Салвини је Гира назвао „великодушним милионером“ и „захвалио му“ што је изразио забринутост због судбине миграната на броду „Опен армс“.

„Могао би да их одведе у Холивуд својим приватним авионом и подржава их у својим вилама. Хвала Ричарде!“, навео је у саопштењу Салвини, пренео је британски Експрес.

Гир је претходно, на конференцији за новинаре на италијанском острву Лампедуза, упоредио политичку ситуацију у Италији са оном у САД.

„Ми имамо наше проблеме са избеглицама које долазе из Хондураса, Салвадора, Никарагве, Мексика… Веома је слично ономе кроз шта ви овде пролазите“, рекао је Гир, оптужујући политичаре и у Италији и у САД за демонизацију миграната, преноси Ројтерс.

На броду „Опен армс“ сада се налази 160 миграната, којима је Гир (69) јуче донео кутије пуне воћа и разговарао са неколико особа које су избегле из Либије.

Познати глумац је позвао свет да пружи подршку и помогне људима који се налазе на броду, називајући их „браћом и сестрама“.

„Опен армс“ се налази у међународним водама у близини италијанског острва Лампедуза пошто му није дозвољено да пристане у луке у Италији и Малти, преноси АП.

Гир је познат по хуманитарном раду и учествује у кампањама за заштиту животне средине.

Глумац се затекао у Италији и када је видео вести око „заглављеног“ брода са мигрантима контактирао је шпанску хуманитарну групу „Опен армс“ и питао како може да помогне“, изјавила је за АП портпаролка те организације.

Два дана касније, Гир је дошао на Лампедузу.

„Најважније за ове људе је да могу да добију слободну луку, да се искрцају с брода, да се домогну копна и започну нови живот“, рекао је Гир.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!