• Почетна
  • ВИДЕО
  • ЗА ХРВАТСКУ СПРЕМНИ: Главашеви „црнокошуљаши“ постројени испред Сабора (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

ЗА ХРВАТСКУ СПРЕМНИ: Главашеви „црнокошуљаши“ постројени испред Сабора (ВИДЕО)

0

Око 30 припадника Славонске соколске гарде ратног злочинца Бранимира Главаша, постројило се у понедељак, у црним кошуљама и панталонама, испред зграде Хрватског сабора, и извели унапред увежбану кореографију, пренео је портал Индеx.хр.

„Данас тачно у 18 сати у просторијама Хрватског сабора одржат ће се предаја кандидацијских листа ХДС СБ-а за 4. и 5. изборну јединицу за предстојеће парламентарне изборе. Програм и протокол предаје кандидацијских листа одржат ће се уз свечано постројавање Славонске соколске гарде на Марковом тргу“, стојило је у саопштењу на њиховим Фејсбук страницама.

Постројавање је обезбеђивао мањи број полицајаца.

Главаш је раније рекао је да „ово није војно постројавање“, већ да се „у странци оснива рекреативна секција“, а да ће Славонска соколска гарда „служити у функцији спорта и странке“.

Према његовим речима, црна боја кошуља изабрана је „јер делује елегантно и свечано“.

Један од најгласнијих противника овог постројавања био је бивши председник Сабора Владимир Шекс, који је рекао да га овакве ствари подсећају на нека грозна времена.

„Ја бих волео да се то у ово време на хрватској позорници не догађа, јер асоцира на неке друге године, 1990/1991. па и 1941. и на све оно што има ознаке црнокошуљаштва“, рекао је Шекс, наводи Индеx.хр.

Извор: Танјуг