Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТ У БУДИМПЕШТИ због ограде дуж границе са Србијом (ВИДЕО)

0

Око хиљаду људи протестовало је јуче у центру Будимпеште због ограде коју мађарске власти подижу дуж границе са Србијом, како би зауставили прилив миграната с југа.

Протест, који су организовале цивилне организације, почео је испред Базилике светог Стефана, уз транспаренте на којима је писало: „И Исус је био мигрант!“ и „Мој најбољи пријатељ је мигрант!“.

Учесници скупа затим су одшетали до зграде Парламента, где су исекли на комаде жичану ограду дугу 15 метара, симбол оне коју власти подижу дуж границе, пренео је Ројтерс.

Мађарска војска почела је у понедељак, 13.јула, да гради ограду на граници те земље са Србијом, како би зауставила прилив илегалних миграната.

Радови на изградњи зида почели су на ободима града Морахалом, где је булдожер припремао земљиште за градњу.

Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто рекао је раније да је Министарству унутрашњих послова наложено да се припреми за изградњу ограде високе четири метра у дужини од 175 километара на делу границе са Србијом, а која ће бити подигнута у осам до 10 области које су, како је навео, најизложеније притиску имиграната.

Извор: Танјуг

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!