Прочитај ми чланак

Брат Мила Ђукановића тужио Црну Гору и тражи шест милиона евра

0

Подгорички бизнисмен Ацо Ђукановић тужио је Црну Гору и тражи да му се исплати чак шест милиона евра, након што је црногорска влада одбила да му исплати обештећење због неиспуњених обавеза из уговора о купопродаји земљишта у ширем центру Подгорице, на којем се налазило седиште подгоричке полиције.
Брат актуелног шефа ДПС и бившег премијера Мила Ђукановића, претходно је од владе Црне Горе затражио исту цифру, али су у извршној власти констатовали да није постигнут споразум о износу штете, због чега ће тај посао на крају добити судски епилог, објавиле су подгоричке „Вијести“.
Ацо Ђукановић је, према наводима листа, тужио државу Црну Гору и Министарство унутрашњих послова, чији службеници и даље седе у згради на спорном земљишту.
Износом од шест милиона евра обухваћена је и штета коју је Ђукановић наводно претрпео јер се МУП није иселио из зграде, иако су били дужни да то ураде још крајем 2010. као и цена коју је платио за закуп земљишта – 3.300.000 евра. Реч је о земљишту од 7.637 квадрата, где се још налази такозвана „лименка“, зграда полиције у којој су сада шалтери МУП на којима се издају лична документа.
Детаљним урбанистичким планом на тој локацији је предвиђена изградња стамбено-пословног простора од неколико хиљада квадратних метара.

(Танјуг)