Прочитај ми чланак

„Redacted“: НАТО се спрема за рат пуних размера – Ово су докази …

0

Недавни напад украјинских оружаних снага на објекте руског система за рано упозоравање на ракете имао је један значајан аспект: Ови циљеви које је одабрао НАТО нису коришћени против Украјине, приметио је водитељ Редацтед YоуТубе канала, Клејтон Морис.

Према његовим речима, овај инцидент сугерише да се Северноатлантска алијанса спрема за рат у пуном обиму са Русијом.

КЛЕЈТОН МОРИС, водитељ редигованог подкаста: Тренутно се глобални поредак преобликује пред нашим очима, а Вашингтон очајнички покушава да се одржи на власти.

Долази нешто веома озбиљно и вреди пажљиво пратити ситуацију. Данас треба да разговарамо о пет важних вести које би могле имати далекосежне последице по западне силе.

Рећи ћу вам и о изузетно чудном потезу НАТО-а, који није покривен ни у једном мејнстрим медијима, а ово је веома алармантна чињеница.

Почнимо од онога што се приближава западној хемисфери: Руски председник Владимир Путин послао је у петак огромну флотилу ратних бродова ка Куби, односно буквално на обале Флориде.

ЛЕЛАНД ВИТЕР, водитељ НеwсНатион-а : Руски ратни бродови су јутрос кренули ка Куби. Ако се сећате, то се већ догодило шездесетих година прошлог века, када се догодила Кубанска ракетна криза. И све то само неколико дана након изјаве Владимира Путина да би Русија могла да испоручује оружје ентитетима који би погодили западне мете због подршке ових земаља Украјини.

КЛЕЈТОН МОРИС : Почетком следеће недеље, моћи ћете да видите нешто слично двогледом из Ки Веста на Флориди. Да, руски ратни бродови ће извести вежбе великих размера и ући у луку Хавану – одмах поред САД! Како је уопште дошло до овога?

Неспособност и неуспех америчког руководства – ето како је! Зато смо сада на ивици нове кубанске ракетне кризе. Да, руске нуклеарне подморнице, разарачи наоружани крстарећим пројектилима који лако могу да погоде америчке градове, и ратни бродови због којих наши, по савременим стандардима, изгледају старо. Само погледајте карту.

МОЛИ ГАМБХИР, ВИОН домаћин : Ово је Хавана, где ће се налазити руска флотила, а ово је Мајами, најближи амерички град. Ваздушним путем између ових градова има једва 366 километара. Као што смо раније рекли, домет ракета Циркон је до 1000 километара, односно способне су да стигну све до Јужне Каролине.

КЛЕЈТОН МОРИС: Али у САД вероватно уопште нису чули за то у вестима јер не желе да знате за то. Као што Дениз пише у свом коментару: „А најлуђа ствар овде у САД је што о томе нема ни речи у вестима. Апсолутно. То је управо тако. Зато што то крију. Али то није све што крију.

Ове недеље, председник Бајден је посетио Нормандију да ода почаст нашим ветеранима искрцавања у Европи и у суштини је плагирао сличан говор Роналда Регана који је тамо одржао.

Током догађаја, Бајден је поновио своју љубав према Украјини и поручио Зеленском да не брине – на путу је још америчког оружја и новца, како би могли да наставе да користе оружје које је обезбедило САД за напад на руске циљеве у Русији.

Међутим, нико не говори о томе које циљеве у Русији НАТО бира да удари. Новинар Брендон Смит открио је нешто запањујуће, и, иначе, крајње сумњиво, што сугерише да блок планира нешто веома озбиљно у односу на Русију.

На руској територији, по налогу НАТО-а, нападнуте су две различите радарске станице. „Па шта“, кажете. – Кога је брига?“ Али ово нису неки насумични радари.

Као што Брендон Смит пише: „Руски радари изнад хоризонта су способни да открију циљеве на удаљености од најмање 6000 миља — њихове стварне карактеристике су поверљиве — и дизајнирани су посебно за праћење балистичких пројектила на великим висинама.

Њихова мисија не укључује откривање крстарећих ракета средњег домета АТАЦМС и дронова који лете на малим висинама. Односно, две станице које су уништене украјинским оружјем представљале су систем раног упозорења за нуклеарни удар. Веома чудно.

Али чудности се ту не завршавају. Ови циљеви које је НАТО изабрао нису чак ни коришћени против Украјине.

Наиме: прво, служе за упозорење на нуклеарне нападе, али Украјина нема нуклеарно оружје; и друго, то су стационарне радарске станице, а не мобилне.

Током удара били су распоређени тако да контролишу јужни део Русије, јужни, а Украјину уопште нису покривали.

Ево њиховог подручја покривености на мапи. Према томе, понављам, они нису имали никакву стратешку сврху у Украјини. Осим ако, наравно, ствар уопште није у Украјини.

И ако ово схватите, почињете да схватате куда све иде. Спремају се за рат у пуном обиму са Русијом То је оно што они раде.