Прочитај ми чланак

Разлика између либерала и „стаљиниста“ је и у – родитељима

0

И РУСИЈА има своје либерале и њихову либералну децу.

Део њих је напустио своју земљу након почетка специјалне војне операције у Украјини.

Бивши председник и премијер РФ, Дмитриј Медведев који је сада заменик Владимира Путина и у Војној комисији и у националном савету безбедности, предложио је да сви `бегунци` буду одсечени од свих прихода из Русије. А они који осуђују специјалну операцију и прижељкују победу Украјине – да буду проглашени за „непријатеље друштва“ са забраном повратка у земљу.

Има Русија и свој хумор усмерен према либералима. Хумор који је више од хумора јер показује да је разлика између либерала и традиционалних Руса – и у родитељима.

Место догађања је једна руска средња школа, а актери – наставник-либерал и ученици…

Наставник: Данас ћемо разговарати о политичким уверењима. Нека свако изнесе своје. Следите мој пример: ево, ја сам Павел Степанович и – либерал.

Кренимо…

Гласови у разреду: Ја сам Маша, и ја сам либерал… Ја сам Сергеј, такође сам либерал… Ја сам Владимир, Вова, ја сам стаљиниста.

Наставник: Вова, како се и зашто то са тобом догодило?

Вова: Врло је једноставно. Мој отац је стаљиниста, моја мајка је стаљиниста, сви моји пријатељи су стаљинисти, па и ја сам стаљиниста.

Наставник: Вова, па мораш бити у стању да развијаш своје самостално размишљање. Замислите, децо, шта бисте били да вам је отац криминалац, мајка проститутка, а сви пријатељи гејеви. Ето, Вова, шта би ти у таквој ситуацији био?

Вова: Па, тада бих вероватно био либерал…