Прочитај ми чланак

РАТ СЕ ПРЕНЕО И НА АМЕРИКУ? У Њујорку Палестинци палили и газили заставу Израела

0

На њујоршком Тајмс скверу америчка полиција морала је да постави кордон између стотина пропалестинских демонстраната и контрапротеста који су организовале присталице Израела.

Њујорк пост наводи да су демонстранти који подржавају Палестинце на протесту у недељу газили и спалили израелску заставу.

Наводи се да се то дешавало док су исламски терористи из Хамаса настављали напад на јеврејску државу који је почео у суботу ујутру.

На Менхетну су се окупио и велики број оних који су уз Израел, али се током дана, због присуства полиције, већином све свело на вербалне обрачуне.

Њујоршки лист наводи да је ипак дошло до најмање једне туче која је избила у близини седишта Уједињених нација у центру града.

Наводи се да је један од учесника пропалестинских демонстрација снимљен са сликом нацистичке свастике коју је држао као слику на свом мобилном телефону и то на дан када је Хамас у Израелу убио барем 700 Јевреја.

Тајмс оф Израел наводи да су демонстранти који су славили напад Хамаса узвикивали „700“ због броја убијених Израелаца.

Наводи се да су они на Тајмс скверу носили палестинске заставе и узвикивали „отпор је оправдан“, „глобализовати интифаду (палестински устанак)“ и „уништити насељеничку ционистичку државу“.

С друге стране су им присталице Израела одговарале тако што су певали националну химну, пошто је међу њима било пуно израелских држављана.

Они су махали заставама Израела и у правцу пропалестинских демонстраната узвикивали „срамота“ и „убице“.