Прочитај ми чланак

РАСПАД У УКРАЈИНСКОЈ ВОЈСЦИ – Нацисти неће на фронт: Суд казнио тројицу војника!

0

Суд у Одеси казнио је три мобилисана војника због одбијања да оду на фронт, а сваки од њих ће морати да плати 2,5 хиљаде долара, пише лист Думскаја.

-Одески суд је изрекао велике новчане казне тројици мобилисаних војника који су одбили да иду на фронт. Мораће да плате по 71,4 хиљаде гривни (2,5 хиљаде долара – прим. аут.), пише Думскаја.


Према писању публикације, оптужени су оптужени по члану Кривичног законика Украјине „непослушност почињена у ванредном стању или у борбеној ситуацији“. Њена санкција предвиђа затворску казну, али је судија узео у обзир низ олакшавајућих околности, посебно пристанак оптужених да „изврше своју војну дужност“.

У Украјини је режим ванредног стања уведен 24. фебруара, следећег дана Владимир Зеленски је потписао указ о општој мобилизацији, војницима је забрањено да напуштају земљу. За избегавање мобилизације, Кривични законик Украјине предвиђа затворску казну од три до пет година.

Украјинска војска се скоро у потпуности повукла из Северска, изјавио је данас официр Народне милиције самопроглашене ЛНР Андреј Марочко.