Прочитај ми чланак

Рама отворено: Ја сам Вучићев брат, Србија да призна Косово

0

Премијер Албаније Еди Рама рекао је, поводом медијских написа који су се појавили након објаве заменика премијера привремених приштинских институција Бесника Бисљимија у којој га је означио као „просрпског политичара“, да је „много више од тога“.

„Што се тиче мог просрпства, ја сам више од тога. Ја сам Вучићев брат, али мој став је да нам радикализована Србија није потребна, посебно у данашњем контексту. А ако видите количину смеха и самоироније када смо (Аљбин) Курти и ја заједно рећи ћете, не он није Вучићев већ Аљбинов брат. Дозволите да будем брат и једнима и другима“, рекао је Рама, преноси Албанија пост.
Рама је поручио да све странке на Косову и Метохији треба да појачају напоре да се овај део Европе интегрише, будући да је најзаосталији.

„Коначно решење је признање Косова од стране Србије и правичан мир који припада косовским Албанцима“, поручио је Рама, преноси Косово онлајн.

Рама борави у Приштини где се одржава осми састанак влада Албаније и привремених косовских институција, током ког је потписано 19 споразума.