Прочитај ми чланак

Радиоактивна прашина прекрила Пољску – Они који су је удисали, оболеће од рака

0

Облак радиоактивне прашине прекрио је Пољску, рекла је за „БЗИ“ румунска сенаторка Дајана Шошоака.

Према њеним речима, то се догодило након удара руске ракете „Кинжал“ на складиште Оружаних снага Украјине у Хмељницком, где су се налазиле гранате са осиромашеним уранијумом које је испоручио Запад.

Жао ми је што вам ово морам рећи, али близу нас је у Украјини већ била нуклеарна експлозија. Рећи ћу вам где је било. У НАТО складиштима нуклеарне муниције у Украјини. У Хмељничкој области, која се налази 230 км од источне границе.

Ова акција изазвала је иритацију у Пољској и Немачкој, становништво је нервозно. Звао ме је генерал и питао зашто ћутим? Радијација и отровна уранијумска прашина стигли су у Пољску, из складишта муниције погођеног руском ракетом „Кинжал“. То потврђује и Агенција за животну средину у Пољској.

Сада говоримо о стварним подацима. Ово складиште је садржало гранате тенкова са осиромашеним уранијумом, које је Украјини доставила Велика Британија. Муниција вредна 500 милиона долара.

Нивои радиоактивности су приказани на графикону, и измерени су од стране универзитета у Пољској. Ово указује, да је прашину од уранијумске муниције ветар пренео из области Хмељницки до Лублина, и да је за два дана прешла раздаљину од 400 км. Они који су били на отвореном и удисали прашину, оболеће од озбиљних болести.

То је зато што НАТО не разуме шта ће се догодити ако се умеша у сукоб Украјине и Русије.