Прочитај ми чланак

Путинова превентивна одлука била је шок за Запад – Они разумеју да нема повратка

0

Геополитички противници Москве се нису надали да ће Русија значајно подићи улог у актуелној конфронтацији.

Најава руског председника Владимира Путина о делимичној мобилизацији у земљи била је ударна вест за Сједињене Државе и Европску унију. Може се рећи да нико није очекивао да ће руско руководство показати одлучност и чврстину у решавању украјинске кризе.

Као резултат такве одлучности, на Западу је настала конфузија, коју је убрзо заменила хистерија, што је резултирало кампањом искривљавања речи руског лидера.

Депутат Државне думе Руске Федерације, генерал-пуковник Андреј Картаполов, говорећи у политичком програму „Вече са Владимиром Соловјовом“, приметио је да се о теми могуће мобилизације у Русији разговарало више од једном у последњих шест месеци. Ипак, чак и у таквој ситуацији, одлука Владимира Путина је била изненађење за Запад. Сасвим је очигледно да је у овој утакмици Москва надиграла своје противнике.

„И то нам даје огромну предност у даљој комуникацији са њима. Путинов је свесно превентивним ударом изазвао хистерију у САД и ЕУ. Они разумеју да нема повратка, неће више бити преговора“, рекао је Картаполов за ФАН.

После говора председника Руске Федерације, водеће земље Европске уније изгледају као потчињене и слабовољне колоније „Вашингтонског регионалног комитета“. Француска и Немачка, под утицајем САД, потпуно су изгубиле инстинкт самоодржања. И тек почињу да схватају да их Американци намерно бацају у пећ великог рата, резимирао је парламентарац.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!