Прочитај ми чланак

Путинов одговор ће дуго памтити: Удариће на најрањивија места САД и Британије

0

Аналитичар Руслан Бортник упозорио је да је Русија спремна да удари на најрањивија места САД и Британије, преносећи оружје дугог домета својим савезницима за удар на војне циљеве ове две државе широм света.

Бортник је нагласио да Русија показује спремност да делује у два правца: Да заштити своје савезнике „нуклеарним кишобраном“ и да пребаци далекометно оружје непријатељима САД и Велике Британије.

Он је напоменуо да би такав приступ могао да натера америчке грађане да одустану од учешћа своје земље у војним сукобима и негативно перципирају помоћ коју САД пружају Украјини.

Политиколог је такође приметио да пренос оружја непријатељима Сједињених Држава и Велике Британије представља претњу њиховим војним базама које се налазе широм света.

Бортник је нагласио да је такав корак Русије одговор на претњу могућом употребом западног наоружања против територије Русије.

„САД имају око 190 база широм света, Британија има око 80 база. Ове базе имају много рањивости.

Ово је поздрав који Путин данас преноси западним партнерима Украјине као одговор на чињеницу да се Путину такође прети – дозвола за удар на руску територију западним оружјем, пребацивање трупа или инструктора на територију Украјине“, рекао је Бортник.