Прочитај ми чланак

Путин: Украјинска офанзива почела, напади безуспешни, губици Украјинаца велики

0

Напади Украјинаца до сада нису били успешни, каже лидер Русије

Украјинска офанзива је почела, оценио је данас председник Русије Владимир Путин, додајући да су украјински напади до сада били неуспешни, те да успех није постигнут ни у једном од праваца захваљујући великој храбрости и доброј организацији и команди руске војске.

„Можемо тачно да констатујемо да је офанзива почела, о чему сведочи то што је Украјина искористила стратешке резерве украјинске армије. Ни у једном од праваца у којима су се водиле борбе украјинска војска није реализовала постављене задатке“.


„Током последњих дана, Украјина региструје значајне губитке. Они превазилазе класичну бројку“ на коју смо навикли, објаснио је руски лидер, додајући да је однос губитака између украјинске и руске војске отприлике 3 према 1, односно, да Кијев губи три пута више војника него Москва.

Ипак, како је казао, потенцијал за даље нападе још увек постоји.

Путин је признао да за сада Русија нема сво неопходно најсавременије наоружање, али је и истакао да се одбрамбено-индустријски сектор земље развија веома брзо, што значи да ће сви постављени задаци бити спроведени у дело.

„Интензивно радимо на производњи најсавременијег оружја“, поручио је он.

За крај, он је још једном поновио да одговорност за трагедију са којом се Донбас данас суочава у потпуности лежи на актуелном кијевском режиму.