Прочитај ми чланак

Путин: У сфери вештачке интелигенције Русија је на корак испред многих земаља

0

Русија треба да повећа напоре у области вештачке интелигенције, мада је и сада на корак испред неких других земаља, изјавио је руски председник Владимир Путин на конференцији „Путовање у свет вештачке интелигенције“.

„У појединим правцима у тој области смо на корак испред неких других земаља. И потребно је обавезно да повећавамо своје напоре у тој области“, истакао је Путин.

Према његовим речима, достигнућа у области вештачке интелигенције ће у великој мери одређивати будуће место Русије у свету.

„Значај продора у сфери вештачке интелигенције је огроман. Супарништво међу државама је врло жестоко. Од резултата које постигнемо зависи место Русије у свету, наш суверенитет, безбедност и богатство наше земље“, рекао је Путин.

Руски председник је истакао да је задатак у предстојећој деценији омогућити да се вештачка интелигенција уведе у масовну употребу, да обухвати све секторе економије, социјалну сферу и систем државне управе.

Он је додао да Русија данас има научна достигнућа, јединствене истраживаче у тој области који „стварају прекретничке технологије нове епохе“.

„Русија, према мишљењу међународних експерата, у области дигитализације државних услуга, представља једног од глобалних лидера, улази у десет најбољих на свету“, рекао је Путин, подсетивши да су међу двестотинак земаља на самом врху Бразил, Саудијска Арабија, Јужна Кореја.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!