Прочитај ми чланак

ПУТИН: Руски војници у Украјини бране Русију

0

На територији Русије је стварана антируска енклава. Мисија Русије и њених војника је да се прекине рат који је Кијев водио против Донбаса, као и заштита саме Русије, изјавио је руски председник Владимир Путин током посете Калињинграду.

Како је додао, неки оптужују Русију за агресију на Украјину, али је у стварности све другачије.

„Нико не разуме и не зна да након државног удара у Украјини 2014. године већи део становника Доњецка, Луганска, Крима није хтео да призна пуч. То није тема за децу, али је прилично јасна. Против њих су практично покренули рат и водили су га осам година. Наш задатак, мисија наших војника, устаника Донбаса је да зауставимо тај рат, да заштитимо људе. Наравно, да заштитимо саму Русију, јер су на територији данашње Украјине почели су да стварају антируску енклаву која представља претњу по нашу земљу. Зато наши момци, који се тамо боре, штите и становнике Донбаса, штите и саму Русију.“, рекао је Путин.

„Ти момци, који се тамо боре, ризикују своје здравље, а многи гину. Они треба да знају за шта дају свој живот – за Русију и за људе који живе у Донбасу“, рекао је руски лидер.
 

О покушајима да се Русија одсече

Према речима Путина, у савременом свету је тешко одсећи неку земљу од нечега.
 
„У свету ширења информација, укључујући научне информације и тако даље… Како се то може замислити. Практично је немогуће“, оценио је руски председник.
Као пример је навео научне пројекте са европским партнерима у области физике, где Русија учествује са преко 70 одсто.
 
У свемиру, и поред свих потешкоћа, партнери саопштавају да желе да наставе сарадњу, јер данас се на Међународну свемирску станицу могу испоручити материјали, опрема, космонаути, и Американци то могу, али то је скупље него нашим ракетама“, појаснио је Путин.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!