ПУТИН: Русија прави оружје које се могло наћи само у фантастичним причама (ВИДЕО)

0

Благовремена реализација пројеката за развој ласерског оружја у Русији је изузетно важна, јер ће ове врсте оружја одређивати борбени потенцијал руских трупа у наредним деценијама и читавом 21. веку, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

Руски лидер је предложио да се на завршном састанку за развој ваздушно-космичких снага разговара о развоју напредног оружја, као и ласерског оружја.

„Разговараћемо о раду на системима ласерског наоружања који користе домаћу оптику и високо осетљиву оптоелектронику, укључујући и типове оружја која су се донедавно, искрено говорећи, могла наћи само у фантастичним причама, мислим на борбене тактичке ласерске системе. Они су већ направљени у пракси“, изјавио је Путин.

„Наглашавам да је правовремена реализација ових пројеката изузетно важна, јер ће управо ове врсте оружја наредних деценија практично за цео 21. век одређивати борбени потенцијал руске војске и морнарице“, закључио је руски председник.

Путин је на састанку о војним питањима у Сочију такође предложио да се размотре први практични резултати експлоатације најновије технике, укључујући ласерско оружје „Пересвет“ и ракетни хиперсонични систем „Кинжал“.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!