Путин: Русија много чини за стабилност на Балкану

0

Руски председник Владимир Путин изјавио је данас да Русија много чини како би ситуација на Балкану остала стабилна и безбедна.

На свечаности уручивања акредитивних писама нових амбасадора у Русији, међу којима је био амбасадор Србије – Мирослав Лазански, Путин је подсетио на „садржајан састанак“ у Сочију крајем прошле године са председником Србије Александром Вучићем.

Foto: AP

„Постигнут је низ договора који се тичу руско-српске сарадње у области економије, трговине, енергетике, културе, координације у регионалној проблематици“ казао је Путин у Кремљу.

Русију и Србију повезује стратешко партнерство које се ослања на традицију пријатељства, културну, духовну и историјску блискост народа, рекао је Путин, додајући да Русија „много чини како би ситуација на Балкану остала стабилна и безбедна“.

„Ми се залажемо за постизање решења косовског проблема које ће бити функционално и узајамно прихватљиво, на основу резолуције 1244 Савета безбедности УН“, казао је руски председник.

На данашњој свечаности акредитиве је предало 23 амбасадора.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!