Прочитај ми чланак

Путин признао: Ево колико дуго би рат могао да траје

0

Преседник Русије Владимир Путин изјавио је данас да ће се Москва трудити да одбрани своје интересе "свим расположивим средствима", преносе медији.

Путин је ово изјавио током седнице руског Савета за људска права која је преношена директно на телевизији, рекавши да је Запад третирао Русију као државу „друге класе“ која нема право на своје постојање.


Он је поручио да руски Савет за људска права може да буде важно међународно место за заштиту људских права.

„Сматрам да наш државни савет као институција већ ради са бројним цивилним организацијама у Русији, али и иностранству и може да постане важно међународно место на којем се може разговарати о питањима људских права и заштите у модерном свету“, истакао је Путин, пренео је ТАСС.

Он је додао да се „доктрина људских права глобално користи да се уништи суверенитет држава и подржи доминација Запада“.

„Видимо да се та доктрина користи да се уништи суверенитет држава, да се оправда западна политичка, финансијска, економска и идеолошка доминација“, истакао је Путин.

У свом говору, он је одговарао на коментар члана Савета за људска права који је рекао да украјинске снаге гранатирају стамбене области у области Доњецка коју контролише Русија.

Украјина је претрпела велике цивилне жртве у последњих десет месеци рата, али Русија упорно пориче да је пуцала на цивиле.

Путин је рекао и да ц́е се његова војска вероватно још дуго борити у Украјини, али и да не види разлог да у овом тренутку мобилише додатне војнике.

„Што се тиче специјалне војне операције, наравно да то може бити дуг процес“, рекао је он.

„Али тренутно нема потребе за другим кругом мобилизације након позива 300.000 резервиста у септембру и октобру“, додао је.

Од тог броја, 150.000 је тренутно распоређено у Украјини.