Прочитај ми чланак

Путин оштро против западне полне реторике: Жена је жена, а мушкарац је мушкарац

0

Током своје маратонске годишње конференције за штампу Q&А, која је ове године трајала око четири сата, руски председник Владимир Путин је још једном обећао да ће бранити руско друштво од упада у корумпиране вредности Запада, посебно разбијање “родног мрачњаштва” које гурају Сједињене Државе и Европа.

Ја сам заговорник традиционалног приступа да је жена жена, а мушкарац мушкарац,” Путин је изложио, што се подразумева и одражава основну биологију 101 и људе’ саморазумевање хиљадама и хиљадама година. Наставио је у примедбама о роду: „Мајка је мајка, отац је отац. И надам се да наше друштво има унутрашњу моралну заштиту коју диктирају традиционалне верске деноминације Руске Федерације.

У свим примедбама он је то назвао основним “здравим разумом”, што је снажно сугерисало да је супротно тренутно правило дана у Америци и на Западу уопште, где се људи плаше да ће добити отказ на својим пословима и током јавног дискурса, ако не потврде концепт ‘родне флуидности’; и операције Франкенштајна, што се све више намеће деци као ново нормално.

Путин је одговарао на питање новинара о недавним полним контроверзама на Западу, као и о начину на који је то утицало на женски спорт.

И научили смо да се односимо једни према другима с поштовањем. И шта то значи? То такође значи да се према основама наше традиционалне духовне културе односимо са поштовањем. Сви народи Руске Федерације, желео бих да нагласим, сви они имају одређену унутрашњу моралну заштиту од овог мрачњаштва који сте управо поменули.

Ако неко мисли да су жена и мушкарац иста ствар, добродошло је (њихово мишљење), али мора постојати одређени здрав разум.

Држећи традиционалне вредности своје земље као “противотров” на “нову етику”, изгледало је да алудира и на “духовне вредности” Руске православне цркве, која је дуго била доминантна у руском друштву.

Тада је упоредио покушаје Запада да гурне ове ствари у Источну Европу са вирусном инфекцијом… “баш као пандемију коронавируса,”; рекао је…

Као и са пандемијом корона вируса, не може се побећи од (нетрадиционалних вредности које долазе из иностранства). Морамо да тражимо противотров.

Позивајући се индиректно на прошлолетње Олимпијске игре у Токију на којима се новозеландски трансродни дизач тегова Лаурел Хуббард – који је биолошки мушкарац – такмичио као жена, Путин је описао ситуације у којима је сада једноставно може неко као; изјављујући да је жена да почне да се такмичи у дизању тегова”.

“И против тога је потребно борити се не директним наредбама и повицима и оптужбама, већ подршком нашим традиционалним вредностима,” тврдио је даље. Поред тога, према опису његових примедби у ТАСС-у, он је “навео пример инцидента у САД када је криминалац који је био на издржавању казне за силовање изјавио да је женско и након пребацивања у женски затвор починио исти злочин у његовој ћелији.”

Примедбе такође долазе у тренутку када је у САД избило више спортских контроверзи у вези са транс такмичарима, посебно о текућој саги о Универзитету у Пенсилванији “мушко-женско”; пливач који руши све рекорде…

У коментарима раније ове године Путин је назвао наметање трансродног учења деци „злочином против човечности“…
Сваке године током онога што су САД одредиле као “месец поноса” у јуну, америчке амбасаде широм света вијоре дугину заставу у већини амбасада широм света, укључујући Москву и читаву источну Европу, где су земље попут Пољске конзервативније од Западне Европе.

Наравно, постоји значајан изузетак: америчке амбасаде у конзервативним муслиманским земљама попут Саудијске Арабије и Ирака ове године нису вијориле заставу дуге. Саудијци су, треба запамтити, најближи арапски савезник и партнер Америке.

Као што су Путинови коментари сугерисали, чини се да је цео покрет транс и ЛГБТК++ везан за спољну политику САД у иностранству. Претходних месеци, званичници Кремља су оптуживали невладине организације са седиштем у САД да намерно покушавају да утичу на руско друштво са овом “новом етиком”, што доводи до укидања степена којим они могу слободно да раде. Русија има законе о књигама који забрањују пропаганду деце о овим питањима без сагласности родитеља.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!