Прочитај ми чланак

Путин: Напад дроновима на Москву ─ терористички акт

0

Напад украјинских дронова на Москву је акт тероризма, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

Напад на цивилне објекте потврђује каквим методама се користи Кијев, приметио је руски лидер.
„Нисмо ми покренули овај рат 2014. године – кијевски режим је покренуо рат у Донбасу. И ми не користимо та средства која користе украјински махери. Још једна потврда тога је напад на цивилне објекте у Москви“, рекао је председник.


Он је нагласио да, за разлику од Оружаних снага Украјине, руска војска наноси само високопрецизне ударе по објектима војне инфраструктуре.

„Као што знате, кијевски режим изабрао је другачији пут, пут покушаја застрашивања Русије, застрашивања грађана Русије и напада на стамбене објекте. То је, наравно, јасан знак терористичке активности“, објаснио је шеф државе.

Покушаји да се изазове реакција Русије и испровоцира исти такав одговор су забрињавајући, грађани Украјине то треба да схвате, нагласио је он.

Председник Русије потврдио је да су руске снаге пре 2-3 дана извеле напад на штаб војно-обавештајне службе Украјине.

„Већ смо говорили о могућности извођења напада на штабове где се доносе одлуке, на центре одлучивања. Наравно, овој категорији припада и војно-обавештајни штаб Украјине, на који је извршен напад пре два-три дана“, рекао је шеф државе током посете центра „Зотов“.

Рано јутрос беспилотне летелице су оштетиле стамбене зграде дуж Лењинског проспекта и у Улици Профсојузна на југозападу Москве. Такође, један дрон је погодио зграду у Улици Атласова у Новој Москви. Градоначелник Москве Сергеј Собјањин рекао је да нико од грађана у инциденту није озбиљно повређен, те да су две особе затражиле медицинску помоћ, али да им није била потребна хоспитализација.