Прочитај ми чланак

Путин: Глобална економија успорава, а руски БДП расте

0

Руски предузетничка заједница се активно развија и расте у савременим економским условима, доприноси да се успешно превазиђу тешке последице нелегитимних санкција, нагласио је председник Русије

Глобална економија ће 2023. године наставити да успорава, а руски БДП може да порасте за један до два одсто, указао је председник Русије Владимир Путин у честитки организаторима и гостима 26. Петербуршког међународног економског форума.

„За Руску Федерацију је сада важно да максимално искористи могућности које се отварају и да се фокусира на постизање технолошког и финансијског суверенитета, изградњу оптималне сарадње и логистике, унапређење инфраструктуре и смањење неједнакости и сиромаштва“, нагласио је Путин.

Руски предузетничка заједница се активно развија и расте у савременим економским условима, нагласио је Путин и захвалио се домаћим компанија и организацијама које су допринеле да се успешно превазиђу тешке последице нелегитимних санкција.

Међу приоритетима је, наводи Путин, и подстицање тржишта рада, где је потребна блиска, партнерска интеракција између државе и пословних кругова.

Потребно је и да се доради систем обуке и преквалификује кадар, да се унапреди национална служба за запошљавање, додао је председник Русије.

Агенда форума је, како је додао, по традицији садржајна и богата, обухвата широк спектар релевантних и значајних тема.

„Научници и предузетници, политичари и јавне личности ће разговарати о кључним трендовима и перспективама руске и глобалне економије, о тим дубоким, системским променама које данас узимају маха“, наводи се у честитки објављеној на званичном сајту Кремља.

„Уверен сам да ће Форум наставити да доприноси решавању глобалних економских проблема и служи као пример конструктивног плодоносног дијалога. Желим вам успех и све најбоље“, поручио је Путин организаторима и учесницима форума.

Путин је истакао да је мото овогодишњег форума – „Суверени развој је основа праведног света. Ујединимо напоре за будуће генерације”  изузетно важан и актуелан.