Прочитај ми чланак

Пуковник Мекгрегор: Ми за то немамо снаге, а Руси су спремни и чекају

0

Русија није заинтересована за употребу нуклеарног оружја, и све изјаве у том смислу дате су као одговор на акције Американаца, констатовао је бивши виши саветник америчког министра одбране, и пуковник у пензији, Даглас Мекгрегор.

У интервјуу за Јутјуб канал „Judging Freedom“, Мекгрегор је приметио да Вашингтон није спреман за такав сукоб, због недостатка неопходне инфраструктуре и потребне количине муниције.

„Питање је, ако претрпимо велике губитке, а изгледа да губимо, да ли ћемо се онда окренути нуклеарном оружју. Ја сам више пута истицао, да никада нисам приметио интересовање руске стране за употребу нуклеарног оружја. Нисам видео ништа што би указивало на то.

Све изјаве које су увек даване од стране Руса, биле су одговор на наше. Као одговор свима, који су се питали да ли ће Руси одговорити у случају нуклеарног напада, Москва је јасно ставила до знања да хоће, и то је проблем са овим ограниченим нуклеарним ратом.

Мислим да је сада опасност у томе што смо јој све ближе. Ово се дешава без обзира на нашу спремност, а ми нисмо спремни, немамо потребну инфраструктуру, немамо тоне муниције при руци.

Ми стално говоримо, да су Руси били глупи када су ушли у Украјину, и направили све ове грешке. Међутим, они су тамо довели трупе, са циљем да не убијају своје сународнике, православне Словене. То им је био циљ- нису хтели никога да убију. Можда ствари нису испале баш онако како су се надали, али сада, када разговарамо о интервенцији, ствари су другачије, сада нема таквих смерница и ограничења.

Руси сада јачају своје снаге, јер постоји разлог за то- то је место величине Тексаса, и ако немате неколико стотина хиљада војника, не можете њиме доминирати. Како ћемо се ми носити са овим, то је питање? Мислим, да ми за то немамо снаге.“