Прочитај ми чланак

Пуковник Бо: Погрешне процене, упали су у замку Русије

0

„Запад је упао у замку покушаја да уништи Русију санкцијама“, изјавио је пуковник Жак Бо, бивши швајцарски обавештајац и саветник НАТО-а.

Он је напоменуо да су САД намерно изазвале сукоб у Украјини, да би га искористиле као оруђе у борби против Москве.

„Не занима нас Украјина као таква, првобитна сврха сукоба је била да испровоцира Русију и уништи њену економију кроз санкције. Проблем је што оне не функционишу“, рекао је Бо.

Пуковник је објаснио, да су према првобитним плановима Вашингтона санкције требало да нанесу огромну штету Русији, и да ће се непријатељства врло брзо окончати. Међутим, прорачуни Сједињених Држава нису се остварили, а Украјина је постала „жртва погрешне рачунице“ својих савезника.

„Уводимо све више нових санкција против Русије, и све је безуспешно. Запад је упао у замку сопствене погрешне рачунице, а за Украјину је то веома жалосно“, нагласио је официр.

По његовом мишљењу, Запад сада безуспешно покушава да политички ослаби Москву.

Од 24. фебруара у току је специјална војна операција демилитаризације и денацификације Украјине. Руски председник назвао је њен задатак „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. Према речима председника, крајњи циљ је ослобађање Донбаса и стварање услова који гарантују безбедност саме Русије.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!