Прочитај ми чланак

Прва рука – робу конзумира: Вулина чека место директора БИА

0

Одлазећи министар унутрашњих послова Александар Вулин готово извесно ће постати нови директор Безбедносно-информативне агенције.

Како су навели извори нашег портала, након одлуке да Гашић постане министар унутрашњих послова, очекује се да Александар Вулин преузме позицију првог човека БИА.

Његово име, кад је саоштавао састав кабинета нове Владе Србије, није прочитао председник СНС Александар Вучић, али му се није ни захваљивао на „досадашњој сарадњи“ што, како наводе наши саговорници, указује да га очекује нова функција.

Александар Вулин је на месту министра полиције био од 2020. године, а претходно је био на челу Министарства одбране.

Председник Србије Александар Вучић уместо мандатарке Ане Брнабић, прочитао је данас имена нових министара. Ово је нови тим министара који ће сести за сто у Немањиној 11.

„Председница владе биће Ана Брнабић, Ивица Дачић ће бити министар спољних послова, потпредседник Владе и министар одбране биће Милош Вучевић. Потпредседник Владе и министар финансија ће бити Синиша Мали. Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић, министар привреде Раде Баста, министар пољопривреде шумарства и водопривреде, Јелена Танасковић, министар за заштиту животне средине Ирене Вујовић, министар грађевинарства и инфраструктуре, Горан Весић, министар рударства и енергетике Дубравка Негре, министар правде Маја Поповић, министар за државу управу и локалну самоуправу Александар Мартиновић, министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислав Жигманов, министар за унутрашње послове Братислав Гашић, министар за европске интеграције Тања Мишчевић, министар просвете Бранко Ружић, минситар за науку, иновације и технолошки развој Јелена Беговић, министар здравља Даница Грујичић, министар за рад, запошљавање и борачка питања Никола Селаковић, министар за бригу о породицу и демографију Дарија Кисић, министар за туризам и омладину Хусеин Мемић, министар спорта Зоран Гајић, министар културе Маја Гојковић, министар за бригу о селу Милан Кркобабић“, рекао је Вучић.

Истовремено, председник Србије је и дао рок овој Влади до следеће зиме.

„У овим условима смо се трудили да направимо владу која ће да презими ову зиму и можда следећу зиму и то је то. И онда ће доћи до темељнихјих промена, од чел авладе па надаље. Као што после тога долази до промена и на месту председника републике и све остало, а оно што је за нас важно то је да показујемо да имамо добре људе, да се боримо за људе и да водимо Србију на најбољи начин“, рекао је Вучић.