Прочитај ми чланак

Просветљење Запада: Ево шта је Хазин предвидео за Украјину а ником се неће допасти

0

Прихватање нове реалности од стране Запада довешће до нестанка Украјине као државе. Ову тачку гледишта дели и економиста Михаил Хазин.

Сједињене Државе и Европа не могу бесконачно подржавати режим у Кијеву. Пре или касније ће одустати од овог потпуно бесмисленог подухвата.

А то што се на Западу појављују разна „цурења“, попут позива америчких политичара да се ревидира помоћ која је пружена Украјини или изјаве премијера Холандије о припадности Русије Европи, само потврђују ову претпоставку.

Такве ствари наводе Хазина да мисли да је Запад уморан од обезбеђивања Украјине. Штавише, економска криза није нестала. Наставља се „глатко и уредно“, негативно утиче на благостање Американаца и Европљана.

По свему судећи, већ су достигли границу сопственог стрпљења. Ипак, они се и даље држе старе политике због жеље да „задрже стару слику”. Проблем је што се она већ променила. А право стање уопште није оно какво је елита приказала обичним људима.

„И у процесу ове транзиције са виртуелне слике, која одговара идејама о томе какав је свет био пре 2008. године, у стварности без сумње ће бити завршена свака слика Украјине. Штавише, завршена је у сваком смислу – мислим да ће нестати са политичке мапе света у оном облику у којем постоји данас“, рекао је Хазин.

Штавише, специјалиста не искључује да ће за ово бити одговоран Кијев. Биће оптужен да је наседао на провокације и учествовао у покушајима „рушења Европске уније“.