• Почетна
  • СВЕТ
  • ПРОПАЛА АМЕРИКА: Доналд Трамп открио „другу страну медаље“ (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

ПРОПАЛА АМЕРИКА: Доналд Трамп открио „другу страну медаље“ (ВИДЕО)

0

tramp 3

САД – Председнички кандидат у Америци, Доналд Трамп, иначе богати бизнисмен чија вредност ове године треба да премаши 10 милијарди америчких долара, потпуно се разликује од америчких политичара на какве смо навикли.

Наиме, Трамп види САД као уништену земљу и пореди је са „земљама трећег света“.

Слика о Америци као јакој нуклеарној војној сили уопште није тачна, бар судећи према ономе што говори Трамп.

„Невероватно је да гледамо на телевизији наше војне званичнике који нам признају да је наша нуклеарна технологија застарела и да јој има преко 30 година. Да нам говоре како они уопште нису сигурни ни да ли то све ради и да ли је исправно.“ – каже Трамп у свом првом говору у којем је најавио кандидовање за председника САД-а, у Ајови, у јуну ове године.

„Радим широм света и путујем широм света. Наша инфраструктура, наши путеви, наше железнице, наши аеродроми су на нивоу земаља трећег света. Америка је земља трећег света.“ – каже амерички бизнисмен.

„Погледајте Кину. Кина је толико изграђена да то нема нигде на свету. Најмодернијих великих мостова, школа, железница, аеродрома… имају свега. Мостови су на све стране, огромни мостови. Наш мост Џорџ Вашингтона наспрам њихових мостова које су изградили на све стране, изгледа као мали кромпирић.“ – признаје Трамп и истиче да је задатак прекинути „лобистичку политику која ради у циљу интереса појединаца“.

„Ови што сада седе у Вашингтону не могу ништа. Они су у шакама својих лобиста, донатора… Обама, Клинтонови… Они не смеју да ураде ништа.“ – каже Трамп.

„Њих само зовну на телефон њихови донатори и кажу им: „Не смеш њега да уништаваш!““ – објашњава Трамп.

Трамп је у свом говору истакао да је он богат човек и да њему не требају никакви донатори и лобисти, иако их има на пријатељском нивоу.

„Ја имам свој новац. Ви ми не требате. Ја користим свој новац. Имам много новца. Много сам богат.“ – рекао је Трамп и објаснио ствари са којим се суочио пред кандидатуру.

„Кажу ми… Ти се нећеш кандидовати, јер си приватник и не желиш да се сазна колико си стварно богат. Ако се Трамп кандидује, он мора да властима пружи тачне информације о свом богатству. Замислите!“ – прича Трамп.

„Ја се поносим својим богатством. Све сам стекао својим радом и поштењем. Кренуо сам у малој канцеларији у Бруклину, а затим сам отишао за својим сном на Менхетн и почео да градим велике зграде. Постигао сам одличне послове и обогатио сам се. Одмах сам ангажовао најбоље рачуноводствене агенције и данас ћу вам показати колико сам ја богат. Енормно сам богат, веома. Тиме се поносим.“ – рекао је Трамп, а затим показао извештај који показује да ће ове године његово богатство премашити 10 милијарди америчких долара.

Трамп је објаснио да је Кина далеко напреднија земља и да САД ускоро више неће бити способне да раде било где у свету. Причао је о трилионским дуговима које САД има наспрам Кине и Јапана, те говорио колико су кинеске компаније конкурентније, а кинески политичари паметнији од америчких.

„Ја не мрзим Кину. Ја сарађујем са Кинезима. Пре неки дан сам Кинезу продао стан вредан 50 милиона долара. Како могу да мрзим Кинезе? Ја само кажем да нас Кина уништава, али зато што су њихови политичари паметнији и часнији.“ – објаснио је Трамп.

Бизнисмен је критиковао и чињеницу да Америка у образовање улаже највише новца по глави становника на свету, а да је иста та Америка 25. на ранг листи квалитета образовања.

„Неке земље трећег света су боље од нас. То је срамота.“ – каже Трамп.

Он је на почетку свог говора истакао да је амерички БДП испод нуле, а да то никад нигде у свету није забележено.

„За то никад нико пре није чуо, то не постоји. Увек је изнад нуле. Али, у Америци је данас испод нуле.“ – зачуђено је и љутито рекао Трамп.

Pravda