Прочитај ми чланак

Процурио извештај обавештајаца који мења све: Вухан, лабораторија, јесен 2019!

0

Вашингтон -- У извештају америчке обавештајне службе наводи се да је више истраживача кинеског Института за вирусологију у Вухану оболело још у новембру 2019. године.

У том извештају се наводи и да су ти људи хоспитализовани, а нови детаљи о интензитету симптома које су испољили могли би да покрену и нову расправу о пореклу пандемије коронавируса, указују два извора упозната са документом.

У извештају Стејт департмента који је састављен у време администрације Доналда Трампа и објављен у јануару наводи се да су се кинески истраживачи разболели у јесен 2019. године, али се не тврди да су они били хоспитализовани, преноси ЦНН.

У извештају који је званични Пекинг поднео Светској здравственој организацији, влада Кине тврди да је први пацијент са симптомима ковида-19 откривен 8. децембра 2019. године у Вухану.

Ипак, америчка обавештајна служба не располаже поузданим подацима због чега су хоспитализовани кинески истраживачи. „На крају, ништа се дефинитивно не може закључити“, наводе амерички обавештајни извори.

Подсетимо, СЗО је послао тим стручњака у Вухан који је требало да истражи порекло коронавируса, као и једну од теорија да је тај вирус настао у једној од најсавременијих лабораторија на свету – Института за вирусологију у Вухану.

Тим, међутим, није донео коначан закључак о томе.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!