Прочитај ми чланак

Пробијена одбрана Укра код Угљедара, чим падну Соледар или Бахмут – почиње…

0

Снаге Кијевске хунте Запорошку атомску централу гађај и британским ракетама

Снаге Доњецке Републике пробиле су – уз подршку руске војске украјинску одбрану код Угљедара, града у Донбасу поред којег се налази највећа термоцентрала у Европи.

Заменик министра информација ДНР Даниил Безсонов тим поводом је рекао:

«У главној улози били су борци наше Рударске дивизије који су направили озбиљан продор и према самом Угљедару. Украјинска армија претрпела тешке губитке и у живој сили и у техници“.

Председник ДНР Денис Пушиљин изјавио је да армија Доњецке Републике, заједно са руском војском, напредује на још три правца.

Чим падну Соледар или Бахмут, савезницима ће бити отворен пут на Краматорска и Славјанск и почеће одлучујућа „битка за Донбас“

И у њој ће – не само из позадине – учествовати и важну, можда и главну, улогу играти Американци и Британци којима су подређени сви у Кијеву.

Амери већ данима најдиректније учествују у навођењу ракета својих вишецевних бацача HIMARS на Антоновски мост преко Дњепра и Запорошку атомску централу.

Јуче су на месту удара по тој електрани нађени фрагменти британске ракете Brimstone коју је тешко оборити чак и са савременим системима ПВО.

Поред дечијег вртића и школе, убила је мушкарца који је извео пса у шетњу.

Владимир Рогов, друга фигура у војно-цивилној администрацији Запорожја, изјавио је да ће Запорошка атомска централа бити безбедна тек кад јединице кијевске хунте буду истеране из три насеља на десној обали Дњепра: Никопоља, Марганеца и Томаковке.

Из њих украјинска војска гађа Запорошку атомску електрану.

Украјинцима се, упркос овим ударима, не пише добро.

Код Соледара је њихова 14. механизована бригада изгубила преко 2 хиљаде војника.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!