• Почетна
  • СВЕТ
  • Про-руске снаге употребиле тешко наоружање, погинуло више од 30 украјинских војника
Прочитај ми чланак

Про-руске снаге употребиле тешко наоружање, погинуло више од 30 украјинских војника

0

ukrajina-apc-600x411

Украјински Штаб за спровођење антитерористичке операције саопштио је данас да се настављају сукоби украјинских и проруских снага код села Зеленопоље у Луганској области, јавиле су украјинске и руске агенције, преносећи и изјаву саветника министра унутрашњих послова да је погинуло приближно 30 украјинских војника.

Зорјан Шкирјак рекао је на брифингу у Кијеву да су проруске снаге отвориле јутрос ватру из вишецевног ракетног бацача „Град“ код тог села у Свердловском рејону Луганске области и да је погинуло 30, а могуће и више украјинских војника, пренела је агенција Интерфакс-Украјина.

У Штабу за антитерористичку операцију, међутим, нису могли да потврде тачан број погинулих.
„Тамо су позиције 24 моторизоване бригаде и јоше неке јединице. Једино што је, на жалост, познато је да је број наших жртава на десетине и да је врло много рањених“, речено је агенцији УНН у том штабу.

Руској информативној агенцији (РИА) Новости у штабу Доњецке Народне Републике (ДНР) потврђено је да су устаници пуцали на колону украјинских снага код Зеленопоља из бацача „Град“.

„Према нашим подацима, ватри је била изложена 24. моторизована бригада из Лавова. Тачан број погинулих је непознат, могуће је до две, три десетине. Колона је уништена“, рекао је тој агенцији неименовани представник устаника, који наводе да се та бригада кретала дуж границе са Русијом како би опколила територију коју држе проруске снаге.

Портпарол Штаба за антитерористичку операцију Владислав Селезњов најавио је за агенцију УНИАН да ће детаљи бити познати касније данас и да бити саопштени „највероватније са највишег нивоа“.
„Број жртава се прецизира“, рекао је он.

(Тањуг)