Прочитај ми чланак

Приликом освајања Соледара, трупе Вагнера уништиле пет бригада украјинске војске

0

Приликом ослобађања града Соледара у Доњецкој Народној Републици, руске јединице „Вагнер“ уништиле су око пет бригада војних лица кијевског режима. Бригада обично броји од 3,000 до 5,000 људи.

Према речима саветника шефа ДНР Јана Гагина, информације о броју губитака украјинске војске у Соледару су прилично објективне и чак донекле потцењене – поред редовних снага Оружаних снага Украјине, значајно је у Соледару уништен и број страних плаћеника.

Foto: Youtube

Саветник шефа ДНР је нагласио да ће руска војска након преузимања контроле над Соледаром на овом сектору фронта формирати снаге које би требало да буду упућене на ослобађање Артемовска (Бахмута), који је као и Соледар, од великог стратешког значаја.

У Артемовску су украјинске снаге формирале складишта како би обезбедиле снабдевање војске муницијом. Ова два насеља су и својеврсни „кључеви” на путу ка удару на Славјанск и Краматорск.

Гагин је напоменуо да ће Славјанск и Краматорск постати веома тешке мете за јуриш, јер су се ту повукле значајне снаге украјинске војске, које тренутно појачавају тамошњу групацију.

Комадант јединице „Вагнер“ Јевгениј Пригожин рекао је да његове јединице већ контролишу целу територију Соледара. Додао је и да су град ослободили искључиво Вагнеровци – ниједна друга јединица војске није учествовала.

Он је нагласио да нису учествовале друге јединице осим Вагнерових одреда. Истина, Министарство одбране Русије је раније објавило податке да су украјинске трупе у Соледару блокирали руски падобранци.