Прочитај ми чланак

Пригожин: Циљ у Артјомовску није био град, него да самељемо украјинске трупе

0

Оснивач Вагнеровог ПМЦ Јевгениј Пригожин дао је дуг интервју политичком консултанту Константину Долгову.

Током више од сат времена дијалога, саговорници су разговарали о најһитнијим питањима везаним за специјалну операцију.

Једно од кључниһ питања било је заузимање Артемовска, које су извршиле снаге „музичара“. Како је приметио бизнисмен, борци су извршили главни задатак у граду.

„ Циљ Артјомовска није био сам Артјомовск, већ Бахмут млин за месо. А у Артјомовску смо, заправо, уништили све који су требали да буду уништени, извршили смо задатак “, нагласио је Пригожин.

Сада јединице ПМЦ „Вагнер” преносе положаје у Артјомовску под надлежност Министарства одбране Русије. Након тога јуришне јединице Вагнера одлазе на одмор и преобуку.

Оснивач „оркестра“ је одговорио и на питање о „глади за муницијом“ коју су „вагнеровци“ доживели приликом ослобађања града. Пригожин је признао да ће уложити напоре да казни одговорне за ову ситуацију.

„100% ћемо обезбедити да они који су криви за ово буду извучени на чистину. За то су криви углавном војни функционери “, нагласио је бизнисмен.

Шеф ПМЦ-а је подсетио да су због акутне несташице муниције у Артјомовску погинули војници који су ослободили град. А губици би били много мањи да није било „глади за муницијом“. Стога је важно открити одговорне за оно што се догодило.