Прочитај ми чланак

При крају је ликвидација диверзаната који су пробали да заузму Запорошку нуклеарку

0

Руска војска приводи крају ликвидацију украјинских диверзаната који су покушали да заузму Запорошку нуклеарку.

Подсетимо, Оружане снаге Русије су јутрос око седам сати по московском времену спречиле покушај тактичког искрцавања украјинских диверзаната, на неколико километара од Запорошке нуклеарне електране.

„Диверзанте су блокирали одреди Руске гарде, који штите Запорошку атомску централу, као и одреди Оружаних снага Русије који су дошли као појачање. У току је ликвидација диверзионе групе Оружаних снага Украјине, уз учешће борбених хеликоптера“, саопштило је раније Министарство.

Претходно је дејствовала и руска борбена авијација.

Покушај украјинских диверзаната да преузму контролу над Запорошком нуклеарном електраном изведен је под контролом британских специјалних служби, рекли су за Спутњик представници администрације Запорошке области.

Представник Запорошке администрације Владимир Рогов изјавио је да се 12 припадника украјинских снага који су извели десант још бори, а да су тројица заробљена.

Двојица су у тешком стању, изјавио је он у емисији „Соловјов лајв“.

Напад диверзаната догађа се у дану када мисија Међународне агенције за нуклеарну енергију треба да стигне у нуклеарку.

Запорошка нуклеарка се налази на левој обали Дњепра, у близини града Енергодар. То је највећа нуклеарна електрана у Европи, по броју блокова и капацитету. Од марта је централа под заштитом руске војске, а њом управља украјински оператер.