Прочитај ми чланак

Пресела му вечера: Трудо побегао из ресторана због пропалестинских активиста ВИДЕО

0

На друштвеним мрежама се појавио видео који приказује канадског премијера како бежи из ресторана у Ванкуверу, док демонстранти позивају на прекид ватре између Израела и палестинских милитаната у Гази, узвикујући "Срам вас било", "Трудо, ти финансираш геноцид"

Две особе су ухапшене након што је око 250 пропалестинских демонстраната опколило ресторан у Ванкуверу у којем је вечерао канадски премијер Џастин Трудо у уторак увече, саопштила је полиција. 

Према речима портпарола полиције Ванкувера Стива Адисона, 100 полицајаца је распоређено да „растера гомилу док је Трудо испраћен из неименованог ресторана у кинеској четврти“. 

„Један полицајац је хоспитализован након што га је демонстрант ударио песницом. Полиција је користила тејзер да савлада 27-годишњег осумњиченог, који је и даље у притвору. Други мушкарац је ухапшен због ометања полиције, а касније је пуштен“, навео је Адисон.

На друштвеним мрежама се појавио видео који приказује канадског премијера како бежи из ресторана у Ванкуверу, док демонстранти позивају на прекид ватре између Израела и палестинских милитаната у Гази, узвикујући „Срам вас било“, „Џастин Трудо, ти финансираш геноцид“, као и да Трудо „има крв на рукама“.

Премијер је брзо напустио просторије без интеракције са активистима.