Прочитај ми чланак

Препоручивати људима ковид вакцине више није само лоша медицина, већ злочин

0

Направљена је хистерија лажи око пандемије, лажи око тестова, лажи око маски и катастрофе везане за вакцинацију, изјавио проф. др Јован Антовић с Института Каролинска у Шведској

Ко би рекао да ћемо опет да се саплићемо о тему ковида?

Да нису били непажљиви према чињеницама, сви заједно, али пре свега ви у медијима, ово би био један обичан мало јачи грип, са мало већом смртношћу и мало већом заразношћу. Направљена је хистерија лажи око, прво, пандемије – ниједног момента није испуњен критеријум, по старим критеријима, да ово буде пандемија; лажи око тестова – као хематолог, али сада лабораторијски доктор тиме се бавим – који су ефикасни у пет посто здраве популације; лажи око маски које се сад поново натурају – Кохрејн студија, кључна база медицинских података, сад званично изашла, маске нити штите оног ко их носи, нити оног од кога би требало да штите; и, коначно, до катастрофе везане за вакцинацију – ја сам вам јуче послао сведочење професора Питера МекКале пред Европским парламентом у коме он једноставно каже да је вакцине требало стопирати одавно – односно, то нису вакцине, то није чак ни експериментална генска терапија, то је покушај генске модификације организма, и ја сад већ јавно сматрам и то говорим свима, уз било који ризик да ми се деси: препоручивати људима вакцине које ни у чему не помажу, и имају страховита нежељена дејства и већ значајну смртност, како од кардиоваскуларних, неуролошких, на жалост турбоканцера, које виђамо све више и више – ја мислим да то већ више није malpractice, лоша медицина, него да је то већ злочин.

Професоре, с обзиром на то да сте завршили медицину, да имате озбиљну биографију, за мишљење које сте нам изнели имате неке податке. Можемо ли да изађемо с тим подацима, студијама, на основу којих сте Ви сада рекли све што мислите?

Наравно, само што ја за ову емисију нисам више хтео да се припремам, ја сам се припремао када је то било потребно – 2020. Имате моје слајдове колико хоћете, где све ово што данас причам стоји у најпрестижнијим светским часописима. Где Фаучи прича у Аналима интерне медицине да је смртност од овог грипа, да не кажем прехладе, 0,10 посто. Професор Јоанидис, који наводи дефинитивни податак 0,15 посто. Четири посто смртности говори она, да кажем, будалетина у јавном дискурсу Нил Фергусон, који нема никакве везе с медицином, који је то исто направио и за болест лудих крава. Ово што колегиница каже ја потпуно уважавам. Ја сам доктор који води шест лабораторија за коагулацију у Стокхолму, и знам врло добро шта су сензитивност и специфичност, могу послати рад аустралијске групе која је показала да је поузданост теста у здравој популацији, не говоримо код болесних, пет посто. Ја имам право да не будем у праву, ја сам можда најгори и најглупљи доктор на свету, али од оног момента кад је професор Питер МекКала, човек који има преко седамсто референци на Пабмеду, један од најцитиранијих професора на свету, са преко сто десет хиљада цитата, најпознатији, најбољи ренални кардиолог на свету, који истовремено има статус специјалисте епидемиологије интернисте, кад је он почео да прича ово што ја причам, ја сам схватио да сам у праву. А што се тиче свега осталог, да смо слушали струку, и да смо имали терапију, рану терапију антивиралним испирањем носа и грла, употребу хидроксихлорокина, ивермектина, ниских доза аспирина и ниских доза кортикостероида, не бисмо имали никакав проблем ни са старом популацијом, а и овако је просек година у Италији био осамдесет две. Најмлађи пацијент на интензивној нези у Линчепингу, универзитетској болници поред Стокхолма, је имао седамдесет седам година. Немам даљих коментара.

Рекли смо „један обичан грип“. Обичан грип дође и прође, и те последице мање или више осећамо. Корона као болест која нам се деси, без обзира да ли је јака или слаба, оставља последице. Какве су твоје анализе и каква су твоја размишљања по питању тога колико су вакцине оставиле последица, и да ли је то последица вакцина или посткоронарни период?

Постоји део последица постковида, мада су симптоми толико широки, да као скептик постављам питање… али дефинитвно постоји цела наука која се бави проучавањем постковида, знам жене које су губиле косу…

Не само коса – умор, крадиоваскуларни систем, миокардитиси…

Миокардитиси су у минималној мери последица ковида и у максималној мери последица вакцина. Погледајте само колико је младих спортиста умрло… Вакцине су правиле миокардитис. Наравно, не код свих. Отприлике се рачуна да педесет посто вакцинисаних, чак и овим mRNA катастрофама, неће имати никакав проблем, још двадесетак посто ће имати благе реакције, али између четири и петнаест посто вакцинисаних има шансе да добије озбиљне компликације, и оно што је проблем – ми данас имамо радове да се спајк протеин – прво направити вакцину на најтоксичнији део вируса, то од почетка причам, ту мора да нешто није у реду, а друго, да се спајк протеин дуже од две године налази и даље у организмима вакцинисаних.

Само бројке да заподенемо… Шведска је имала потпуно другачији принцип, ми смо имали другачији принцип, на сто хиљада људи имамо исти број умрлих. Касније ћемо укључити и доктора из Немачке, који су имали много ригиднији приступ у смислу превентиве. Код њих је 140 умрлих на 100.000. Да ли можемо да прокоментаришемо те бројке?

Ја сам престао да пратим бројке. Кад сам задњи пут гледао, у 2022. години, Шведска је била по броју умрлих на почетку проглашена да жртвује своје старе – на крају кад сам задњи пут гледао била је негде на 35. или 36. месту. Притом, нико не рачуна умрле од одложених операција, умрле од канцера, умрле од кардиоваскуларних болести, умрле од психолошких стања, самоубистава, насиља у породици и свега осталог. Тако да подржавам шведски модел, без обзира што нисам вакцинисан.

Кажите нам – тренутна ситуација и мере у Шведској…

Не постоје. Има ковида… почеле су школе, вирусне инфекције расту… Сад, да одемо у крајњу теорију завере – за Шведску септембар, пошто је ово сад као земља трећег света и са климом постала, имамо влажност од сто посто – да не улазим сад зашто постаје полако земља трећег света – за Шведску можда и није рано у септембру, али за Србију, видим како сте Ви, Александра, обучени, је ненормално да та количина респираторних инфекција почне у септембру, кад је спољашња температура тридесет степени. Да се вратимо на причу да ли нас нечим прскају или не – али да у то не улазимо, то није медицина…

Мало да ти поправимо расположење. Како си се осећао протеклих дана кад си видео наше кошаркаше, одбојкашице, Нолета…

Пресрећан… Србима спаса има кад се врате вери и православљу. Само запазите овог малог Аврамовића, који се захваљује Богу иако смо изгубили утакмицу, и крсти, и који поздравља, као и Ноле, са Слава Теби, Господе! А сви за једног, један за сви, то је већ из Јужне Србије, то се подразумева…