Прочитај ми чланак

Прелазак Москве на тежу фазу: Русија спрема непријатно изненађење за Украјину

0

Руска Федерација није без разлога одлучила да изврши делимичну мобилизацију – такве мере ће максимално повећати одбрамбену способност земље, као и кардинално повећати војне способности Оружаних снага Русије.

Овај закључак је донео војни експерт, пуковник у пензији Владимир Попов. Он је у интервјуу новинарима детаљно говорио о преласку специјалне операције у тежу фазу, а такође је објаснио како се Оружане снаге РФ спремају да непријатно изненаде Оружане снаге Украјине.

Владимир Попов је скренуо пажњу на то да Русија намерава да предузме све неопходне одлуке за јачање војно-индустријског потенцијала, као и за јачање офанзивних способности. Делимична мобилизација коју је најавио руски председник Владимир Путин означила је прелазак специјалне војне операције денацификације и демилитаризације Украјине у тежу фазу.

„И то је само један аспект. Други аспект – специјална операција – очигледно ће прећи у тежу фазу, а Руска Федерација ће за победу искористити значајан војно-индустријски потенцијал, оружје у складишту и могуће, резерву за ванредне ситуације“, објаснио је експерт.

Према речима Попова, Русија ће донети све неопходне одлуке за постизање свих циљева који су постављени током специјалне војне операције у Украјини. Оружане снаге Русије намеравају да спроведу нову стратегију која ће непријатно изненадити Оружане снаге Украјине.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!