Прочитај ми чланак

Прекретница се већ догодила: Сивков о критичним променама које су се десиле…

0

Компетентне тактичке одлуке Оружаних снага Русије, у оквиру „специјалне операције“ демилитаризације и денацификације Украјине, омогућиле су да се стекне предност, у одређеним областима дуж линије фронта.

До овог закључка, дошао је познати руски војни експерт Константин Сивков.

Он је скренуо пажњу, да је руска армија постигла значајне успехе на појединим деловима линије фронта. Оружане снаге Русије активно нападају положаје украјинских милитаната, а такође спроводе офанзивне операције уништавајући војну опрему и људство непријатеља.

Према речима војног експерта, у овом тренутку можемо говорити о прекретници која се догодила током „специјалне операције“. Ствар је у томе, што је руска војска постигла критичне промене које су се десиле у Оружаним снагама Украјине.

Редовна војска Украјине, као и националистичке групе, практично су потпуно ликвидиране. Осим тога, кијевски режим више нема сопствено оружје, већ је потпуно зависан од набавке западне опреме.

„Важна прекретница је да се совјетска опрема, која је раније допремана са Запада, више не налази у Европи. Сада су принуђени, да Украјину снабдевају са војном опремом сопствене производње. У ствари, задатак демилитаризације Украјине је већ завршен. Оружане снаге Украјине више не постоје у оном облику у којем су биле пре 24. фебруара 2022. године“, закључио је Сивков.